Articole

Electricitatea statica

Publicat pe 29 Aprilie 2013 in categoria Calculatoare
Daca este produsa electricitate statica atunci cand utilizatorul si laptopul intra in contact, cum putem preveni si evita deteriorarea provocata de descarcarile electrostatice accidentale?Electricitatea statica este un dezechilibru de sarcini electrice in interiorul sau pe suprafata unui material. Este un fenomen natural, care se intampla de obicei in zone cu aer uscat anumitor persoane care sunt foarte sensibile. Putem elimina sau preveni o acumulare de sarcina statica prin mai multe modalitati:

  • Intr-o camera cu aer foarte uscat folositi un umidficator pentru a creste umiditatea aerului si a face astfel atmosfera mai buna conducatoare de electricitate.
  • Indepartati cablurile catre accesoriile conectate care nu sunt necesare la un anumit moment.
  • O crema de maini poate creste conductivitatea pielii prevenind acumularea de electricitate statica a utilizatorului.
  • Reducand frictiunea dintre haine si folosind haine din materiale cu proprietati antistatice.
  • Utilizarea unei bratari antistatice poate preveni eficient descarcarile electrostatice.
  • Daca este cazul, conectati aparatul la o linie de impamantare pentru a evita cele mai multe daune care pot fi provocate de descarcarile electrostatice.

O descarcare electrostatica poate produce daune componentelor electronice, in special in situatia cand este deschisa carcasa aparatului pentru o interventie. Este indicat sa atingi un obiect metalic pentru a elibera orice urma de electricitate statica acumulata in corp inainte de a deschide carcasa oricarui dispozitiv electronic.

Restart Service este centru autorizat Service Toshiba in Romania. Daca ai nevoie de reparatii la un produs Toshiba in perioada de garantie sau postgarantie te rugam sa ne contactezi la telefon 021 313 45 66 sau email toshiba@restart.ro.

Adauga comentariu

Alerte e-mail:

Comentarii

Nu exista comentarii.