Informatii - Stare de urgenta (Martie 2020)

Avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice internationale determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 precum si declararea „Pandemiei” de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, la data de 11.03.2020 si a ,, Starii de Urgenta” in temeiul decretului semnat de Presedintele Romaniei la data de 16.03.2020  va anuntam ca centrul service Restart Service S.R.L. suspenda activitatea de relatii cu clientii  incepând cu data de 30 Martie pana la incetarea starii de urgenta.

Durata garantiei de conformitate  acordata produsului dvs. se prelungeste cu perioada in care activitatea centrului de service este suspendata, drepturile legale ale consumatorilor fiind respectate in conformitate cu LG 449/2003.

In drept:  Potrivit art. 1351 alin 2 Cod civil: “Forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil”. Pentru a putea fi calificata drept forta majora, o anumita imprejurare trebuie sa determine imposibilitatea de executare a obligatiei pentru orice persoana care s-ar fi aflat intr-o situatie identica. Conducerea statului prin decretarea starii de urgenta si instituirea de masuri exceptionale pentru prevenirea epidemiei cu visurul COVID-19 cu posibilitatea de a diminua puterea obligatiilor contractuale pe perioada in care acesta a fost afectat, cu atat mai mult cu cat situatia critica este recunoscuta la nivel mondial, fiind catalogata de OMS ca fiind pandemie. Potrivit art. 1351 alin. (1) Cod civil, „Daca legea nu prevede altfel sau partile nu convin contrariul, raspunderea este înlaturata atunci cand prejudiciul este cauzat de forta majora sau de caz fortuit.” Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 1 din 21.01.1999 privind regimul starii de asediu si de ugenta raportata la prevederile Ordonantei Militare din 18.03.2020 privind restrictiile de deplasare si activitatea in spatiile inchise.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri cauzate si va multumim pentru întelegere, prevederile legale privind drepturile consumatorilor fiind o prioritate pentru societatea noastra.

Pentru orice detalii referitoare la produsele dvs. ne puteti contacta prin email la adresele: solutie@restart.ro, nikon@restart.ro sau telefonic la numerele 031 99 99 / 021 313 45 66. Program: Luni - Vineri 9.30 - 18.00